Talindhout Logo
Diensten

HELPT TALENTEN

Bewustzijn creëren

DIENSTEN

WAARMEE KAN IK JE HELPEN?


Hoogbegaafd en loop je vast? Volgens vele websites zou ongeveer 2,5% van de bevolking hoogbegaafd zijn. Wat neer komt op 430.000 mensen in Nederland. Dat kan uitdagend zijn!

COACHING JONGEREN

COACHING OUDERS

Wanneer jij een hoogbegaafde zoon of dochter hebt, kom je voor andere uitdagingen te staan dan andere ouders. Daarnaast helemaal wanneer je een puber hebt!

 

Als ouder zal je het zijnsluik van Tessa Kiekboom bij je zoon of dochter herkennen. Het perfectionisme, rechtvaardigheidsgevoel, hoogsensititviteit en de kritische ingesteldheid. Vaak komt het voor dat jij als ouder ook hoogbegaafd bent en daar misschien pas bent achter gekomen. Op meer fronten een zoektocht waar je wel wat puzzelhulp bij kan gebruiken.  

COACHING MIDDELBARE SCHOLEN

COACHING JONGEREN

Ondanks dat er meer aandacht voor hoogbegaafdheid is, bestaan er veel misvattingen en vooroordelen hierover. Deze vormen het beeld wat je over jezelf kan hebben.


Meedenken met wat hoogbegaafdheid voor jou betekent? Welke uitdagingen en talenten heb je hierdoor? Het praktisch meedenken en sparren helpt vaak iemand al op weg. Daarbij verbinding en herkenning zoeken, maar ook provoceren en confronteren.

Ga jij dit aan?

COACHING OUDERS

COACHING MIDDELBARE SCHOLEN

Juist hoogbegaafde jongeren hebben passend onderwijs nodig. Zij hebben een andere behoeften waarbij de standaard methode moet worden losgelaten.


Het niet altijd zichtbaar dat je een hoogbegaafde jongere in je klas hebt. Want de hoge cijfers blijven misschien uit. De 6 profielen van Betts&Neihart geven je meer inzicht in gedrag die je misschien niet had verwacht. Daarnaast is in het contact de verbinding van luisteren en vragen een noodzaak. En het lef als docent om durven  proberen. Dat hoef je niet alleen te doen!