Talindhout Logo
Over Talindhout

HELPT TALENTEN

Te worden wie je bent

OVER T@LINDHOUT

Wie is Marleen? 


Marleen Lindhout

Na 10 jaar docent binnen het VMBO te zijn geweest heb ik de overstap gemaakt naar werk met het raakvlak van zorg en onderwijs. Een baan die nauw aansluit bij mijn vooropleidingen SPH (Social Work) als 

leraar Pedagogiek. 


Bij het werken als zorgbegeleider ben ik mijn kennis in hoogbegaafde jongeren gaan vergroten. Dit heb ik onder andere gedaan met een opleiding voor Hoogbegaafdheid Specialist. Daarnaast heb ik in de afgelopen jaren een netwerk van specialisten opgedaan, in de regio en daarbuiten, waarmee ik samenwerk. 


Niet iedere hoogbegaafde jongere zal de verwachte gebaande paden van de maatschappij bewandelen. Daarom denk ik graag mee bij andere wegen waardoor talent niet verloren gaat en de jongeren en omgeving vol zelfvertrouwen eigen keuzes kunnen maken. 


Ik ben gedreven te zoeken naar oplossingen en samen andere paden te bedenken en te bewandelen. Ik heb het vertrouwen dat hoogbegaafde jongeren, vroeg of laat, hun eigen pad vinden! 

Marleen Lindhout
Pad

WAT VIND IK BELANGRIJK? 

In het contact vind ik het nodig dat er een zogenoemde 'klik' is. Met deze klik kan ik verbinding maken en meer betekenen. Dan is de kans groter dat er dan een verdiepende coaching kan ontstaan. 

MET WELKE METHODEN WERK IK?

Ik werk oplossingsgericht en systemisch. Daarnaast is geweldloos verzet een onderdeel wanneer we praten over de opvoeding. Ik spreek vanuit de verbinding met een vleugje provocatie.