Talindhout Logo
FAQ

HELPT TALENTEN

Antwoorden zoeken

FAQ

U vraagt, wij antwoorden


Hieronder staan de meest voorkomende vragen die worden gesteld. Staat je vraag niet tussen? Zoek dan contact via info@talindhout.nl. 


Neem je ook IQ-testen af?

Nee, dit is niet mijn expertise. Daarnaast ga af op de signalen die ouders mij vertellen waardoor je geen 'bewijzen' moet leveren om begeleiding rond hoogbegaafdheid te starten. Wel kan ik meedenken bij welk erkende organisatie je terecht zou kunnen om een IQ-test af te nemen. 


Hoeveel weken duren de meeste begeleidingen?

Dat is wisselend. Het is afhankelijk van de hulpvraag en soms volgen er meerdere trajecten elkaar op. Soms blijft contact houden en kunnen sparren een laagdrempelig, maar noodzakelijke vraag. Dan kun je kiezen voor het Coaching Traject Plus voor jongeren.


Waar vinden de begeleidingen plaats? En ben je ook beschikbaar in de avonden?

Ik kom op de locatie die voor jullie fijn is. Vaak is dat bij thuis of op school. Ja, ook ben ik beschikbaar in de avonden voor bepaalde trajecten. Voor jongeren plannen we vaak onder schooltijd en op school in, zodat ik ook een goed beeld van school kan krijgen.


Ben je SKJ geregistreerd?

Ja, ik heb een SKJ registratie. Hierdoor mag ik complexe situaties ondersteunen, omdat ik blijf investeren in mijn kennis en vaardigheden door bijscholing, intervisies te volgen en bepaalde uren te in het werkveld als jeugd- en gezinsprofessional.


Moet mijn zoon/dochter een IQ-test hebben om begeleiding te krijgen?

Nee, je kan bij mij in begeleiding starten zonder een IQ-test. Een IQ-test is een momentopname. Er kunnen zich situaties voordoen die van invloed zijn op de uitslag. Denk maar aan wanneer je niet goed in je vel zit. Daarom hecht ik geen waarden aan een verplichte test.


Kan het zijn dat er bij de kennismaking geen klik is?

Ja dat kan. Ieder mens is verschillend. Het is voor mij belangrijk om na de kennismaking eerlijk te zijn of we met elkaar aan de slag kunnen gaan. Een klik is iets wat je voelt en niet specifiek kan uitleggen, maar wel de basis is van de begeleidingen.